Що одягати на прогулянку весною: поради батькам - Happy Kids - Happykids
Що одягати на прогулянку весною: поради батькам

Весна відрізняється мінливою та непередбачуваною погодою. За найменшої підозри на холод у деяких батьків виникає страх одягнути своє чадо занадто легко. 

Але дуже закутані діти починають відчувати незручність і примхливо поводяться, показуючи це плачем і вигинанням тіла. Дорослі тут же поспішають додому, думаючи, що спокійні прогулянки неможливі. 

Одяг має бути зручним і функціональним

Не обирайте речі з великою кількістю застібок чи ґудзиків. Вони можуть спричинити дискомфорт як вам, так і дитині. Оптимальним вибором буде сліп або комбінезон, щоб була можливість швидко переодягнути або погодувати дитину без зайвих складнощів.

Багатошаровість гардероба

У будь-якому віці можна одягнути дитину за принципом багатошаровості й не помилитися: перший шар збереже ніжну шкіру сухою, другий не дасть замерзнути, третій шар потрібен для захисту від несприятливих погодних умов – дощу та вітру.  

У багатошаровості є переваги. По-перше, малюка можна легко роздягнути, якщо раптом стане тепліше. А по-друге, можна також легко його утеплити в разі раптового похолодання.

Під час вибору комплектів дитячого одягу слід обирати натуральні тканини без випнутих елементів, наприклад, етикеток. У такому вбранні малюк почуватиметься комфортно, а його шкіра дихатиме.

Прогулянки навесні

Щоб дитина не спітніла перед виходом, доцільно спочатку одягнутися мамі. 

Час першої прогулянки з новонародженим навесні не може тривати понад 15 хвилин у приємних погодних умовах. Надалі можна продовжити перебування на свіжому повітрі до пів години. 

За плюсової температури повітря 2-8° С і ясної погоди без сильного вітру дитину одягають так: тонка і щільна шапочка, тонкий бавовняний комбінезон, теплий комбінезон і утеплений комбінезон для прогулянки.  

Якщо це тепла весняна погода, з температурою 8-13° С, достатньо взяти комплект для новонародженого, комбінезон з бавовни і теплий комбінезон. 

Для прогулянок за теплої сонячної та безвітряної погоди 13-17° С на малюка достатньо одягнути тонкий бавовняний сліп-чоловічок, комбінезон з капюшоном і теплу шапочку. 

Весняні прогулянки

Намагайтеся, щоб малюк на вулиці не перегрівався. Легка прохолода набагато краща, завжди можна накрити малюка в колясці пледом. 

Прогулюватися найкраще в парку, якомога далі від вихлопних газів, доріг і великого скупчення людей. 

Також з собою треба мати мінімальний набір: попити, підгузок, сухий одяг, вологі серветки, телефон.

Як перевірити чи комфортно малюку

Насправді перевірити, чи не перестаралися ви з одягом, досить просто. 

Шийка має бути завжди теплою, як і носик. Холодний ніс і шия – дитина замерзла. На носику піт – дитині жарко.

Якщо дорослий має сумніви, слід орієнтуватися на власні відчуття під час прогулянки.

Загалом, прогулянка з новонародженим – відповідальний захід, але водночас і величезне задоволення. Головне – правильно одягнути малюка.

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів